meh, join skali click kat bwh ni..( ^_^ )Y

Friday, December 31, 2010

PART 2:' Cinta-cinta Lalu' yg mematangkan aku~

orait..smbungan entri aritu..*dh sedut mood mnaip blik*
n kematangan yg ak sebutkn tuk entri kli nih bkn smasa 'cinta' itu ye kwn2..tp selepas 'cinta' itu~

_zmn skola mnengah_
ak skola kat SMKAJB full 5 year ye puan2 n tuan2, or mngkin word 'convent' lbey seswai tuk hazwanSerman..hehehe..
so, what do u expect?
xknla still kebudak2an cam zmn skola rendah ryte~

same goes wth my love story..
credit tuk ust n ustzh yg sdarkn aku de tnggungjwb yg lbey berat tuk aku pikul..
credit tuk kwn2 ak yg wat ak x sedar pun ak single..
credit tuk junior2 ak yg wat ak happy dgn never ending love..hee~

but..sblom smpai ke tahap kedewasaan yg pnuh ksedaran nih *chewaaah,ayt xley blaa*,
credit tuk mr. Z..
dak2 skool ak knal la kn mamat nih spe..story ak pun dlm kocek korng je kn..haha..
wlaupun x smpai setaun, efek dr pnglmn nih:

-> ak hmpir2 kehilangan membe gurl plg rapat n mmahami ak mrs. 'A',
senyap trus,buat hal sendri cm xpnah knal ak walhal stu dorm..
pindah skola plak,ish lg laaaa..trus ilang..almost 3years..
seb bek die nk g oversea, bru contact ak blik..heeee..

-> tnpa ak sdar sorng lg mmbe boy baik ak mr. 'A' jauhkn dri dr ak,
siap pndah skola trus, bwk diri pnyer pasal
*tula,bkn nk ckp direct je ko ske kat ak time tu,kn senang*..
hehe, seb bek jmpe blik kt fb dua2 pun pakat gelak je bila tau hal sbenar after almost 5 year~

huooo..agk hru biru la jdnye in between form2 n form3 phase tuhh..huhu..
tp ak, cm biasela kn, wat mke cool je..hehe,xknla nk efek org len plak..wat cm xjd pape jek..
so start form 4 n form 5, just chill ngn minat aku, ngn kerja aku, mmber2 n junior2 yg best~
*hahaha,ak mmg lucky dpt jmpe cinta2 terbaru aku time nih:
BAHAS & BOMBA & EXTIMA_mmg awesome laa_*

_zmn slepas skola mnengah_
hoho..kisah kali ni agk berat sket..
means,pgalaman yg mmatangkan ak kli nih mmg btol2 myedarkan ak apa yg aku cri dlm 'cinta'

slmt brkenalan dgn mr. M (kisah die plak kli nih)hehe..
sbagaimana mr. Z popular di kalangan kwn2 SMKAJB ak,

mr. M lak popular di kalangan dak2 gurl PISMP MATH..hehe..
korng ingt lg x jln2 trun bukit dpn library nynyi lgu digi "ku bersamamu"..
ingt lg x time kita lepak2 korng tgh syok bcerita, ak sorng2 ats meja trsengih2 bce sms..
ingt lg x ak kirim brg time korng songlap msuk KMJ???=p
hahaha..klu korng ingt lg smua nih, msti korng ingt video bwh ni:


video


knape ak syg lbey kat dak2 dlm video nih???
diorang xbnyak tnye pun *wlpun mlut sorng2 cm xde pause@stop*..
hehe..ari yg sptutnye mmg heart broken, jd ari yg menghadirkan senyuman ak ngn kletah dak2 nih..wlaupun ak xde la knal sgt dorng nih*yela,ak kn 3rd intake, dh la msuk lmbat, trus cekup dak2 nih mntak tmankn ak, walhal dorng pun tgh puzzle out pe yg dh jd kt ak*..
men bowling sme2 *ak yg paksa wlpun smua dak2 nih tyme nih x reti men,dorng ttap lyn..so sweeet*..
ingt x first time korng men siap ball msuk lane org len lg..hehe..
ngn mke msing2 blur nk placing jri cmne..hehe..
longkang2 korng yg wat ak gelak cm xde prob..hehe..
first time men pun trus balun 2 set smate2 tuk tmankn aku..=)
ingt x kita gelak2 bile ak ckp ak "bdk bwh umur" time ade sis kat bowling mintak nombor member die nak knal2..
plus yg kat mcD de bro tu siap selit tisu tlis no. hp mntk ak call then ak cver cam dh mik tisu tu walhal ak place baik pyer kat bwh tisu yg len..

owp,lari topik sket jap sbb tringat tbe2..
puwe pnah tnya ak, "anis, klau ade lelaki approach ko kat shopping mall nak knal,ko lyn x?"
jwpn ak "tak"..hahaha,tringt plak, slh stu sbbnye:
-wrong timing..time tgh broken heart cmni mnela ade ati nk lyn~

pnjgkn entri ak kli nih..hehe..bgus korng sbar je bace..=)
part 2 kli nih yg mmg cnfirm cme de 2 sub part nih mmg sgt2 mematangkn ak..
knapa?
-sbb ak tahu cinta yg ak cri adalah cinta yg bersamanya ada ruang untuk kawan2..
-sbb ak tahu cinta yg ak cri adalah cinta yg perlu ada kesefahaman..
-sbb ak tahu cinta yg ak cri adalah cinta yg perlu ada kepercayaan..

credit utk mr Z n mr M yg sgt2 memberi warna dalam hidup ak, menghadirkan rasa cinta yg mmg berbunga2..=p..
stlh ak tgk side mirror knngn kita dlu, ak tahu mmg bkn slh spe2..
cuma kita terlalu muda untuk memahami cinta dua jiwa~

haha..ayt xley blah kn..mcm dh tua sgt je skg nih..=p..
*azam:nak settlekn entri reveal 'CINTA INI' sblom msuk sem bru sbb dh nek ti lg mlas nk mnaip..

8 comments:

  1. oh my.....
    sumpah nangis baca :')
    (nangis dalam hati je.kakaka~)

    mesti ingat! sangat ingat! dan akan terus ingat!

    setahun je lagi beb.......

    aku sayang korang gila2!!!!! :)

    anis.....
    semoga bahagia datang dan kekal dalam hidupmu selama2nya..amin :)

    ReplyDelete
  2. aiyarksss!! patutlah ak rasa teruja gila nk baca post ni.. mmg happening time ni.. ditambah dgn ceritera kau yg mengusik hati.
    Post anda kali ini memang seimbang dari segi penyatuan emosi. Syabas. =)
    _pengkritik post yg sdg terharu T_T _

    ReplyDelete
  3. dya: hahaha,nak tisu hati x??tisu adipos..wakaka~

    yup2..xsngka cepat masa berlalu..huhu..

    aku mmg sayang korng2 yg gila2 nih..=)
    *aku comel je..=p

    amin..amin..amin..
    semoga bahagia itu juga bersama2 rakan2 yg sentiasa menghadirkan kebahagiaan dlm hidup aku..amin=)

    ReplyDelete
  4. dyah:hehehe..kn3..happening sgt2..
    lg pulak dpt pnynyi free time nih..=)
    wahahaha..ak lak yg trharu ngn komen pengkritik post nih..T_T

    ReplyDelete
  5. wah.. sangt besh kenangan ni.. betul lah kata org.. hidup ni mcm bawak kereta..
    kite memng pandang kehadapan.. tp sesekali kite kene tgk side mirror.. utk tgk kebelakang.. kengangan tu mematangkan kita kan.. seronoknya ada kawan2 mcm kamu semua.. (waaa mau nanges..)
    anis.. ko dh semakin matang.. walaupon ko Adik:)
    -akk mu-

    ReplyDelete
  6. hahaha..2 la pasal..macam2 jadi tapi still ley epi2 sbb ade mmbe2 best yg awesome!
    (nangis je join dya n dyah nih..=p)
    =)..hahaha, nak jgak mention ke'adik'an ak~
    _adk mu_

    ReplyDelete
  7. Hee! Nasib baik qila bgtau anis ada buat onar. Dia buat onar mcm ni rupanya! Aku xnangis tau. Tengah tengok lampu je. Mcm nak terbakar je. Pedih mata aku tengok. Haish.. :P

    ReplyDelete
  8. hahahaha..
    d sebabkn ak nk jga reputasi ke artisan ko,
    mka ak wat ayt nih:
    ish lampu tuh..ko buang gnti lilin je..=p
    (nangis senyap2 eyy,bru lilin smpai ati nk gntikn tmpat lmpu..hahahaha~

    ReplyDelete