meh, join skali click kat bwh ni..( ^_^ )Y

Tuesday, January 10, 2012

aniSarawak

alhamdulillah...


so far, ni second post yang ditaip dalam keadaan tangan menggigil
(first post masa baru lepas accident)..

akhirnya, terjawab sudah teka-teki rezeki posting kali ni..
honestly, nak kata terkejut tak jugak..nak kata tak terkejut pun tak jugak..=p
alhamdulillah..atas rahmat and nikmat tenang yang menyelinap di segenap pelusuk hati..=)

sejarah al-kisah, dari kecik sampai 23tahun, tak pernah umur study luar Johor..
so, suppose macam terkejut beruk la kan kena posting luar Johor plus luar terus kena Sarawak..
but seems I've seen the sign before, so possible la why ak cool semacam je
(pelik tapi benar)

SIGN???apakah?

1. dari mula, masa banyak tawaran kabel datang (if I'm not mistaken, 3 sumber) untuk posting, tapi semua ak tolak dengan baik..dalam hati, tak terasa langsung nak amik opportunity tu..due to my strong belief that HE got better plan for me...

2. cuti kali ni adalah cuti terbaik yang pernah ak rasa..cuti yang paling lama gather dgn family and enjoying myself..

3. mimpi yang sama 3 kali berturut-turut dapat posting ke negeri Borneo..bila habaq kat my mom plus en hati kena gelak je lebih as they thought I'm too curious about my posting..

4. unconsciously bought express veil and blouses and terfikir beg apa nak bawak kalau kena hantar luar Johor..

5. biasanya ak memang jenis pendoa yg spesifik..but recently, I'm just hold dearly to the holy Al-Quran and my doa just simply based on tawakal..



masa kawan2 lain sibuk update dapat posting mana,
me?blur2 katak je refresh page moe tak lepas2..
last2, tahu tempat from en hati which I'm just laughing tak hengat lah kan
sebab ingat dia nak buat lawak malam2 tak berapa nak buta ni..=p
but then,
after he sounds extremely seriously..keh3..
baru la macam..eh..ye ke?
hehe..haruslah cool kan..=p
dalam pada cool2 tu, memang haruslah tangan and kaki ak terus jadi cold skali..hehe..
tu yang menggigil..ambil masa jugak nak buat entri ni..

motif buat entri ni??? for myself:
to remind myself to be positive..
to smile and never frown even a little bit..
to have faith in my own fate..
as I managed to do so this whole 23 years plus~ =)

for my lovely blog readers:
to remind you to be positive..
to smile and never frown even a little bit..
to have faith in your own fate..
as you managed to do so this whole ** years plus~ =)

buat semua Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah,
sama-samalah kita menguntum senyuman indah..
wahai hati, ikhlaslah saat memulakan langkah..
pasti ada manisnya dalam setiap yang payah..
insyaALLAH, akan ada jalan pemudah~

new journey..new experienced..new perspective..
it may be tough, it may be rough..
I might fall hard..
but remember dear heart,
please never ever fall apart..=)

"Berikanlah kami Ya ALLAH,
iman yang sebenarnya
sehingga kami tidak lagi gentar
atau mengharap orang lain
selain dari Engkau sendiri"
_Amin_

 ~cukuplah ALLAH bagiku~
cantik aturanNYA..
B
for B.A.C.A.R.Z

for BORNEO

6 comments:

  1. @Kepala Manchis =)..yup! berkhidmat untuk mencari redhaNYA~

    ReplyDelete
  2. @Kepala Manchis =)..yup! berkhidmat untuk mencari redhaNYA~

    ReplyDelete
  3. hehe..anis, menggigil kan? qilah pun!
    nervous sangat tau..
    apa pun pengalaman untuk kita :)
    oyea!

    ReplyDelete