meh, join skali click kat bwh ni..( ^_^ )Y

Wednesday, May 16, 2012

hari-hari hari guru

al kisah, first year ni, memang akan jadi kenangan sampai matilah jawabnya..
dah biasa 23 tahun hidup kat bumi Johor, memang meriah alam bila tiba 16 Mei,
sambutan dekat sekolah macam nak sambut raya je..=)..

lain padang lain belalang kan..
harus lainlah cara sambutan kat bumi di pijak sekarang ni..
precisely, 16 Mei 2012: kelas macam biasa + meeting + koko petang lagi..
maka, nothing to expect lah kan..kitakan guru yang selamanya menurut perintah...

tapi,
murid2 kamek, sweet sangat! NO DOUBT!!
even, tak pernah sekali pun keluar dari mulut ni mention pasal hari guru @yg sewaktu dengannya..
still, sidak-sidaknya berjaya buat kamek melt sangat2..

firstly,
dis one little girl,
on 12/05/12 dah buat advance wish+gift..
muka terkulat2 je jadi masa terima as macam, hari ni hari guru ke?
kamek salah nanga tarikh ka?haha
_senyum je sebab tak sampai hati nak bagitahu si cilik yang hari guru suppose to be 16/05??_

16/05/12
masuk2 kelas, ketua macam biasa teksnya : "bangun semua".."selamat pagi cikgu Anis"
so, getting used to it la harusnya..
suddenly, they change it to this one : "selamat hari guru cikgu Anis"..instead of "selamat pagi"
me? blur2..terus gelak2...rasa cute gilak sidak2nya..
hati tersentuh sangat masa tu, sbb first time in my life, 45org serentak wish siap ada lenggok lagi..=)))
then, dalam pada memang tak ada sambutan ke apa, sorang2 datang bagi gift, kad, wish...
dari dalam kelas, luar kelas, dalam kantin, bilik guru, kat court..kenak lah sidak2nya sweet sgt???=)

apa yang buat hati ni melt???
bukan sebab gift for sure..
coz kalau nak compare sini dengan JB memang macam langit dengan bumi bezanya..
tapi, ada satu benda yang sama...
sidaknya: mereka: my lovely precious students...
efforts sidaknya..dalam pada tak berkemampuan, kreatif dengan alternatif masing-masing..
buat cikgu Anis ni senyum sampai ke telinga
*ok, tipu, sampai berdekah2 ketawa sebenarnya kacak benar cara masing2*..hee..
psst:
sejarah-->first time dapat di hug student sendiri as sebelum ni mengajar semua budak lelaki je..=p

yang lagi sweet, bila exStudent ingat lagi cikgu dia ni even dah terpisah dek lautan gitu..eceeeh..hehe
=)..thanks dear..feel hari ini sangat awesome~ =)))



Not forgotten;
Khas buat semua insan-insan awesome,


SELAMAT HARI GURU
_hari-hari hari guru ep 1_

2 comments:

  1. bangga la tu cg anis.....phiewwittttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..celah mana datang feel bangga?
      bukan menang piala dunia pun..=p..

      Delete